25 Mayıs 2016 Çarşamba

Yoğurtlu ve Cevizli Patlıcan Salatası

Merhaba!

Bugün sizlerle pratik ve bir o kadar da lezzetli mezelerimizden yoğurtlu patlıcan ezmesinin tarifini paylaşmak istedim. Hatta biraz fazla patlıcan közlerseniz bir iki ufak bir dokunuşla iki farklı meze bile elde edebilirsiniz.
Gelelim yoğurtlu patlıcan mezemize;

Malzemeler
• 3 orta boy patlıcan
• Yarım su bardağı yoğurt 
• 2 diş sarımsak
• Zeytinyağ
• 1-2 damla limon suyu
• 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz
•Tuz

Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı közlüyoruz. Ben genelde daha çabuk ve pratik olması nedeniyle ocak üstünde tavada közlüyorum. Bu işleme başlamadan en az 4-5 saat önce veya akşamdan normal yoğurdu süzüyorum. Aslında süzme yoğurt da kullanabilirsiniz ancak tat olarak süzme yoğurdun tadını diğer normal yoğurtlara göre biraz daha keskin buluyorum. O nedenle eğer vaktim varsa kendim süzmeyi tercih ediyorum. Sizlere de tavsiye ederim. 
Közlenen patlıcanlar temizlendikten sonra bir çatal yardımı ile iyice püre şeklini alana kadar eziyoruz ezme sırasında üzerine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz. En son süzdüğümüz yoğurdu ve cevizini ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra dolapta dinlendirip soğuk servis yapıyoruz.

•İkinci meze ise közlenmiş patlıcanlardan fazla olanları küp küp iri olarak doğruyoruz. İçerisine yine az sarımsak, domates, maydanoz, taze soğan, közlenmiş kırmızı biber, zeytinyağ ve limon suyu ilavesi ile ikinci bir salata/meze elde etmiş olursunuz.
Afiyet olsun.
DE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder