16 Şubat 2016 Salı

Köpoğlu (Köpeoğlu)

Merhaba,

Muğla Bodrum yöresine ait bu mezenin baş kahramanı patlıcan. Gerçi patlıcanın mevsimi olmamasından, lezzeti yaz patlıcanları gibi olmuyor. Ama ben yine de hazır konserve patlıcanların tadını sevmediğimden, yine patlıcanı kendim közlemeyi tercih ettim. Sizlerle değişik ve farklı lezzetler paylaşmak için mevsimleri beklemeden:))

Malzemeler:
• 2 orta boy patlıcan 
• 1-2 adet sivri biber veya köy biberi
• 2 su bardağı süzme yoğurt
• 2 domates
• 1-2 diş sarımsak
• karabiber
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
• tuz

Yapılışı:
• Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğuduktan sonra temizleyin. Biberleri ince ince ve patlıcanları küçük şekilde doğrayın.
• Tavaya zeytinyağ koyun. Isındıktan sonra kabukları soyulmuş ve küp şeklinde domatesleri, tuz, karabiber ve 1 adet ezilmiş sarımsağı ilave edin ve biraz soteleyin. Arkasından daha önce soymuş olduğunuz közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin. 2-3 dakika kadar daha hep birlikte pişirdikten sonra servis tabağına alın. Biraz soğuduktan sonra üzerine süzme yoğurt ile çırpılmış kalan diğer ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave edelim.
• Ben domateslerle birlikte kuru domates de kullandım çok başarılı oldu. Onun dışında bu mezenin içerisine patlıcanla beraber mantar ve patatesin de yakıştığını söyleyebilirim.

Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder