7 Ekim 2015 Çarşamba

Girit Ezmesi

Merhaba,

Benim gibi peynir canavarıysanız çok rahat "Girit Ezme" olmazsa olmazlarınızdan olmalıdır diyebilirim. Girit ezmeyi sabah kahvaltılarınızda rahatlıkla tüketebileceğiniz gibi, beş çaylarınızda ekmek üstü lezzet, akşamları da atıştırmalık/meze olarak masanızda yer alabilir. 

Malzemeler:

• 100 gram ezine peynir (tam yağlı peynir)
• 50 gram Erzincan tulum peyniri
• 50 gram lor peyniri
• taze kekik (isteğe göre)
• taze nane
• dereotu
• zeytinyağ
• 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz içi
• sarımsak (isteğe göre)
Yapılışı:
• Derince bir kaba üç çeşit peynir konulur ve bir çatal yardımı ile ezilir. Hep birlikte karıştırılır. 
• İnce kıyılmış taze nane, dereotu ve kekik zeytinyağ yardımı ile peynirlere ilave edin ve karıştırın. 
• Ben üzeri için, taze nane, maydanoz ve çörek otu kullandım.

Afiyet olsun.
DE




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder